skattemeldingen 2023

Dette skal du huske til skattemeldingen 2023

Skattemeldingen er aldri årets høydepunkt, men det er noe som skal gjøres. Her får du noen råd fra et regnskapskontor i Tromsø om hva du bør huske for skattemeldingen 2023, sånn at gjennomføring går smidig og resultatet blir riktig. 

Viktig endring fra Altinn

 

24. august i år mottok nærmere 33 000 selskaper et brev fra skatteetaten i Altinn angående endringer i innsendingsmetoden av skattemeldingen. Denne endringen trer i kraft fra og med neste år, altså når regnskapet for inntektsåret 2023 skal leveres. De nærmere 33 000 selskapene som mottok denne beskjeden er selskaper som leverte skattemeldingen for inntektsåret 2022 via den gamle skjematjenesten i Altinn. Denne tjenesten finnes ikke lengre. Så her kommer den viktigste informasjonen for det kommende året: det nye kravet for inntektsåret 2023 er at skattemeldingen må leveres via et regnskaps- eller årsoppgjørsprogram. 

 

Hjelpen er rett rundt hjørnet

 

Videre har Skatteetaten anbefalt disse nærmere 33 000 selskapene å begynne å se seg om, og ta kontakt med systemleverandører som kan dekke selskapets behov. Det syns vi er en veldig god anbefaling, og jo før man får det på plass, jo bedre. Her kommer også et tilleggsråd fra oss i Trygg Økonomi: dersom du er ansvarlig for et av disse nærmere 33 000 selskapene, og tanken på denne nye informasjonen får det til å koke lett i topplokket, da er det ingen dum idé å be om bistand fra en statsautorisert regnskapsfører. Vi vet at ikke alle entrepenører er fødte regnskapsførere, og det er nettopp derfor vi er her. For å kunne lette den børa, sånn at dere kan få konsentrert dere om det dere gjør best.

 

Vi har deg

 

Om du så bare trenger noen gode råd om hvor du bør starte, så er du mer enn velkommen til å ta kontakt med oss i Trygg-Økonomi. Og er du på jakt etter et regnskapsystem, så kan vi skilte med at vi er sertifiserte medlemmer av Tripletex: et elektronisk og tilgjengelig regnskapsprogram. På dette lille regnskapskontoret i Tromsø, med våre 4 ansatte, er tjenesteveien kort og vi er opptatte av å skape fortrolige og personlige relasjoner. Økonomi og regnskap er faktorer som fort kan skape uro og hodebry for de som ikke har valgt det som sitt yrke, og dette er vi veldig klar over. Derfor er vi opptatt av å skape trygghet rundt nettopp disse faktorene. Det gjør vi blant annet gjennom å gjøre oss tilgjengelige og tilstede for kundene våre. Være seg om du driver et enkeltpersonforetak, en liten, eller en mellomstor bedrift, står vi klare til å ta varmt imot deg i våre lokaler i Tromsø.

 

Hvordan sender man inn skattemelding?

Det er en vesentlig endring i krav til innsending av skattemeldingen for inntektsåret 2023. Alle selskaper som tidligere har benyttet seg av skjemainnsending i Altinn må fra neste år av levere via et regnskap- eller årsoppgjørsprogram.

 

Når sender man inn skattemelding?

Skattemeldingen sendes inn den påfølgende våren etter inntekståret det skattes for.

 

Trenger man regnskapsprogram for å føre regnskap?

Et regnskapsprogram gjør jobben med å føre regnskap mye enklere og mer oversiktlig. Og etter de nye reglene for innsending av skattemeldingen, som trer i kraft fra neste år, er det helt nødvendig å ha et regnskaps- eller årsoppgjørsprogram, da det er et krav at skattemeldingen skal leveres via en av de to.

 

Tilbake til oversikten